Linnoitus ja satama-alue

Keskiajan vilkas markkinapaikka, Linnoitus, on yhä lappeenrantalaisten ylpeys. Linnoituksen alue kätkee sisäänsä elävän kaupunginosan, jossa vanhojen rakennusten viehätys ja Saimaalle avautuvat maisemat lumoavat sekä matkailijan että paikalliset.

Antaudu linnoituksen miellyttävään tunnelmaan tutustumalla monipuolisiin museoihin, osallistumalla kävelykierroksiin ja istahtamalla kesäteatterin katsomoon lehmusten varjoon. Entisaikojen tunnelmaa pääsee myös aistimaan Majurskan talossa herkutellen ja tutustumalla käsityöläisten taitoihin.

Lappeenrannan kaunis satama Saimaan rannalla alkaa Kasinonpuistosta ja jatkuu pitkin Kaupunginlahden rantaa matkustajasataman ohi aina Suomen suurimmalle Hiekkalinnalle asti. Pulahda uimaan suojaiseen poukamaan Myllysaaren uimarannalla tai kuluta aikaa leppoisasti loikoillen Halkosaaren kärjessä keskellä sataman sykettä.

Vietä päivä tai hetki Saimaalla. Kaupunginlahden matkustajasatamasta pääset muutaman tunnin mittaisille saaristoristeilyille Saimaalle ja Saimaan kanavalle tai jopa ulkomaille kanavaa pitkin Viipuriin. Suomen parhaaksi 2003 valittuun venesatamaan voit rantautua pidemmäksikin aikaa tulitpa huviveneellä tai isolla aluksella. Käytössäsi on 90 venepaikkaa, hyvin varustetut huolto- ja peseytymistilat sekä ravintolapalvelut moneen makuun.

Lappeenrannan satamalahdesta halutaan kehittää Suomen vihrein huvivenesatama. Green Marinan toteutuksessa mukana ovat Lappeenrannan satamalaitos, Lappeenrannan Energia ja Wirma Lappeenranta Oy. Satamanlahden Halkosaaren puoleisiin laituriportteihin on asennettu aurinkopaneeleja 22 kpl eli yhteensä noin 5,5 kW:n edestä.