Hiekkakappelissa hartauksia läpi kesän

Sunnuntai, 12. kesäkuu 2016 - 15:00Sunnuntai, 28. elokuu 2016 - 15:00

Hiekkakappelissa hartauksia läpi kesän

Hiekkakappelin avajaisia vietetään sunnuntaina 12.6. alkaen kello 15.00 Lappeenrannan Hiekkalinnalla. Kappeli on hiekka- ja jääveistäjä Kimmo Frostin suunnittelema, ja sitä ovat olleet rakentamassa Juuso Partanen, Petri Monto ja Mika Tauschi Lappeenrannasta sekä hiekanveistäjä Andrey Vazhinskyy Ukrainasta. Hiekasta tehtyä kappelia, jota käytettäisiin kirkollisiin tilaisuuksiin, ei tiettävästi ole koskaan ennen rakennettu missään päin maailmaa.

Lappeenrannan evankelis-luterilaiset seurakunnat pitävät hiekkakappelissa hartauksia torstaisin ja sunnuntaisin klo 15 läpi kesän. Kappelissa on mahdollisuus pitää myös muita kirkollisia tilaisuuksia. Monet rakentamisen aikana kappelin luona käyneet vierailijat ovat olleet innoissaan tästä mahdollisuudesta.

Kappelissa on hiekkaseinät ja läpinäkyvä katto. Katossa on myös "lasimaalaus" – Hyvä Paimen. Alttarin taakse on kuvioitu Enkeli-veistos. Kulku kappeliin tapahtuu isoon betonirenkaaseen rakennetun puuoven kautta. Kappeli kuuluu luontevasti tämänvuotiseen Ritarilinna-teemaan, jossa seikkailevat muun muassa muinaisen Salomonin temppelin puolustajat, Temppeliritarit. Ajallisesti Hiekkalinna-kokonaisuus on sijoitettavissa Ristiretkien aikakauden tietämille.

Kappelin suunnittelija, hiekka- ja jääveistäjä Kimmo Frosti kertoo, että hiekkakappeli on ollut mielessä jo vuosia. Hän on aiemmin veistänyt lumikirkkoja, minkä jälkeen hiekkakirkon tekeminen tuntui luontevalta. Frosti lisää, että kappelin hiljainen ja rauhallinen tunnelma sai kehuja jo rakennusaikana.

Lue lisää tapahtumasta Lappeenrannan seurakunnan sivuilta