Suomen korkeimman Hiekkalinnan avajaisia vietetään 9.6.2018

Lappeenrannan Linnoitusniemen kärkeen kohoaa tänä kesänä Suomen korkein Hiekkalinna. Avajaisia vietetään lauantaina 9.6. klo 10 alkaen. 

Sampo Äijälä, yksi kaupungin Unelmaduuni-kilpailun voittajista, jonglööraa ja temppuilee yksipyöräisellä avajaisissa heti klo 10 alkaen. Avajaispäivänä Hiekkalinnan kaikki laitteet kuten pikkujuna, karuselli ja pomppulinna, ovat maksutta käytössä. 

Suomen korkein Hiekkalinna pitää sisällään kaksi tornia, joista toiseen veistetään kaikki Suomen linnat ja huippukohdaksi Viipurin linna. Toiseen torniin valmistuu puolestaan Viron, Latvian ja Liettuan yhteinen 100-vuotisjuhlaveistos. 

Hiekkalinnaan tulee veistosaiheita jokaisesta Euroopan maasta. Veistämisessä huomioidaan myös Ryanairin ja Lappeenrannan yhteistyökohteet Ateena ja Milano sekä jalkapallon MM-kilpailut. Hiekkalinnan veistotyöstä vastaava Kimmo Frosti kertoo, että veistosten yhdistävä tekijä on kulttuuri. 

– Juhlistamme näin Euroopan Kulttuuriperinnön juhlavuotta 2018. Hiekkalinnan kävijät pääsevät tutkailemaan myös Saimaan kanavan pienoismallia ja Saimaan ja Pietarin matkailukohteita. 

– Veistoksista on avajaisiin mennessä valmiina neljäsosa. Korkeimmat tornit ja osa seiniä on jo veistetty. Hiekkalinnan valmistumista voikin todistaa läheltä 30.6. asti. Valmista Hiekkalinnaa pääsee ihailemaan 1.7. alkaen. 

Hiekkalinnalla järjestetään tänä kesänä kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöveistovuoroja, joita ohjaa taidekasvatuksen opiskelija, hiekkaveistäjä Jesse Törmikoski. Yleisöveistovuoroille voi osallistua 12.–30.6. välisenä aikana ti–la klo 16–18. Veistovuoroa ei järjestetä juhannuksena. 

– Yleisö pääsee kokeilemaan veistotekniikoita erillisellä veistoseinällä, jossa voi veistää vaikka reliefin tai kirjoittaa nimensä hiekkaan. Omat veistotyöt kannattaa valokuvata heti niiden valmistuttua, sillä veistoseinä siloitetaan seuraavia veistäjiä varten. Veistovälineet löytyvät Hiekkalinnalta, Frosti sanoo. 

Hiekkalinna on avoinna 2.9. asti klo 10–21. Alueella on veiston ohella muutakin puuhaa koko perheelle. Laitteiden lisäksi alueella sijaitsee muun muassa kahvila, jäätelökioski, minigolf ja hiekkakappeli, joka on Frostin mukaan jo avajaispäivänä valmis vastaanottamaan vieraita. 

– Kappeli on varattavissa esimerkiksi pieniä häitä tai kastetilaisuutta varten. Kappeliin mahtuu kerralla noin 30 henkeä. 

Kaupunkia kiertävä katujuna lähtee Hiekkalinnalta tasatunnein maanantaisin klo 12–17 ja ti–su klo 11–17. Katujuna liikennöi 9.6.–12.8., 18.–19.8., 25.–26.8. ja 1.–2.9. 

Hiekkalinnan infopisteeltä voi vuokrata pyöriä, kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja ja soutuveneitä, joilla voi lähteä tutustumaan Lappeenrantaan ja Saimaaseen. Vuokra-aika on tunnista viikkoihin. Välineitä voi vuokrata infopisteen aukioloaikojen mukaisesti. 

Saimaalle on mahdollista lähteä Hiekkalinnan vierestä myös Saimaan paljun ja aktiviteetin saunalautalla. Kyseessä on ensimmäinen Lappeenrannan satamasta risteilevä saunalautta. 

Lisätietoja: 

Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, 
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(a)lappeenranta.fi 

Asiantuntija (matkailu ja tapahtumat) Antti Tuomaala, puh. 040 065 8203, antti.tuomaala(a)lappeenranta.fi 

Kimmo Frosti, puh. 050 321 8833, kimmo(a)frostiart.fi