Prinsessoja ja ritareita Lappeenrannan kesässä

Prinsessoja ja ritareita Lappeenrannan kesässä

Linnoitusniemen kärkeen kohoaa tänä kesänä keskiaikainen Ritarilinna. Saimaalta päin saavuttaessa horisonttiin piirtyy kaupunginlahtea suojeleva hiekkainen linna vasten Linnoituksen valleja. Uljaissa torneissa kuiskitaan hilpeitä juonia, linnanpihalla voi antautua toritunnelmaan ja nauttia tuoksuista, mauista, viihdyttävistä esityksistä sekä leppeästä yhdessäolosta.

Lappeenrannan Hiekkalinnan rakentamisesta vastaavan Wirma Lappeenranta Oy:n projektipäällikkö Kimmo Frostin mukaan linnaan käytetään noin kolme miljoonaa kiloa hiekkaa. Hiekka sidotaan muovattavaksi liimaseoksella ja taitavat veistäjät loihtivat siitä näyttävän linnan torneineen ja kappeleineen.

– Hiekkalinnan veistäjistä osa on paikallisia taitajia ja osa tulee Hollannista, Latviasta ja Venäjältä. Suurin osa veistäjistä on ollut aiempinakin vuosina Lappeenrannassa ja tulevat jälleen mielellään tänne töihin, Kimmo kertoo.

Linnan veistoksissa voi kokea keskiaikaiset turnajaiset ja pihoilla nauttia teatteri- ja musiikkiesityksistä. Lapsille on viihdykkeenä myös pikkujuna, karuselli sekä pomppulinna. Lisäksi lapsille järjestetään teemaan liittyviä naamiaisia ja satutunteja. Hiekkalinnalla järjestetään myös erilaisia teemapäiviä ja lähistöltä löytyy mm. minigolf sekä kanootin vuokrausta.

Tänä kesänä Hiekkalinna toteutetaan Wirman toimesta ja yhteistyössä monien toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppanit osallistuvat Hiekkalinnan sisällön ja puitteiden toteutukseen. Parhaillaan etsitään mökeille, kahvilalle ja jäätelökioskille yrittäjiä. Uutuutena Hiekkalinnalle tulee myös mahdollisesti ruokatarjontaa pop-up tyyliin.

Lappeenrannan Hiekkalinna avataan 11.6.2016 ja se on avoinna joka päivä elokuun loppuun asti.

Lappeenrantaan voi tutustua mukavasti kiertämällä kaupunkia katujunan kyydissä ja kuuntelemalla opastusta kuulokkeista. Opastukselle on neljä kielivaihtoehtoa.

Katujuna liikennöi 11.6. – 14.8. sekä 20. – 21.8. ja 27. – 28.8 lähtien Hiekkalinnalta tunnin välein ma klo 12 – 17 ja ti – su klo 11 – 17. Hinta: aik. 5 €, lapset 2 €, perhelippu 10 € (2 aik.+2 lasta), päivälippu aik. 7 € ja lapsi 3 €. Kyytiin voi hypätä ja kyydistä voi jäädä kaikilla pysäkeillä.

Lisätietoja Johanna Väyrynen, Wirma Lappeenranta Oy, vt. toimitusjohtaja, johanna.vayrynen@wirma.fi, +358 40 522 0856