FAQ – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka veistokset tekee?
Tänä vuonna veistoksia ovat tehneet hiekanveiston ammattilaiset ja/ kuvanveistäjät. Veistäjiä oli Suomesta, Venäjältä, Hollannista, Ukrainasta, Venäjältä, Latviasta ja Kanadasta.

Miten veistokset tehdään?
Ensin hiekka pakataan vanerisiin muotteihin vettä ja maantiivistäjää apuna käyttäen. Pakkaamisen jälkeen teos veistetään ylhäältä alaspäin edeten. Muotit poistetaan yksitellen työn edetessä.

Onko hiekan seassa jotain?
Hiekan seassa ei ole muuta kuin vettä. Hiekan täytyy olla tietyn tyyppistä, veistämiseen soveltuvaa hiekkaa. Valmiin veistoksen pinnan vahvistamiseen on käytetty kotimaista Kiilto 66 yleis-/puuliimaa. Näin veistosten pinta muuttuu kovaksi.

Mitä tapahtuu kun sataa?
Normaali sade ei vahingoita veistoksia. Mikäli sade jatkuu pitkään, tai on poikkeuksellisen voimakasta, veistokset saattavat vahingoittua. Siinä tapauksessa veistoksia korjataan mahdollisuuksien mukaan.

Millaisilla välineillä veistokset tehdään?
Veistäjät käyttävät apunaan erilaisia lastoja, palettiveitsiä, lapioita yms. Monet veistäjät rakentavat myös itse työkaluja.

Kuinka kauan veistos kestää?
Veistokset voivat kestää oikeissa olosuhteissa vaikka kuinka pitkään. Kovan pintakäsitellyn pinnan rikkoutuessa veistos hajoaa melko nopeasti.

Mitä teemoja Hiekkalinnalla on ollut kautta aikojen?
2004 Keskiaikainen linna
2005 Viidakko
2006 Meriseikkailu ja EU-nähtävyydet
2007 Avaruus
2008 Villi Länsi
2009 Satulinna
2010 Dinosaurukset, savuava tulivuori, kivikautinen elämä
2011 Sirkus
2012 Willimiehenranta
2013 Kalevala
2014 Musiikki
2015 Heroes
2016 Ritarilinna
2017 Suomi 200

Ethän koske veistoksiin! :)